Ing. Monika Blaščáková

Predstavíte sa nám?

Ahojte mamičky! Volám sa Monika a pochádzam zo stredného Slovenska, priamo z Banskej Bystrice. Som maminka 4 ročného Peťka a 2 ročnej Hanky. Sme cyklorodinka a pokiaľ počasie dovolí, veľa času trávime na výletoch na dvoch kolesách. Detičky sú zvedavé, rady sa učia a veľa krát ma prekvapia čo dokážu, a čo ich zaujíma.

Ing. Monika Blaščáková

Názov Vášho obchodíka na codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Na portáli codokazemama.sk mám obchodík s názvom KARTIČKY PRE DETIČKY. Ponúkam náučné KARTIČKOVÉ aktivity, aktuálne už len v PDF verzii. Šikovné maminky pomerne ľahko, rýchlo a lacno dokážu deťom vyrobiť novú hračku. Nájdete u mňa dvojdielne pexesá, nálepkové aktivity na suchý zips, rannú a večernú rutinu, motivačné tabuľky, univerzálny kalendár a už aj aktivity na počítanie. Ak hľadáte učenie hrou na tému zvieratká, autá, farby a tvary, čísla, ste na správnom mieste. Všetky aktivity sú v neviazanej verzii pre jednoduché rozloženie pri hre.

Ing. Monika Blaščáková

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

KARTIČKY som začala tvoriť v čase, keď som syna chcela naučiť farby. V tej dobe som nenašla graficky (pre mňa) pekne spracované materiály. Začalo to farbami, pokračovalo pexesom čo papajú zvieratká, neodmysliteľné boli autá, jednoducho vymyslela som to, čo som chcela syna naučiť, a o čo sa zaujímal. Dcérka teraz všetky KARTIČKY dedí a obom deťom tvorím nové aktivity, koľko čas dovolí. Je to taká moja psychohygiena.

Ing. Monika Blaščáková

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Pre mňa je najväčším úspechom spokojný zákazník - mamička a jej dieťa, ktoré sa zabaví a zároveň sa niečo nové naučí. KARTIČKY používajú detičky, maminky s deťmi so špeciálnymi potrebami, v logopédií, učiteľky v škôlke a aj detskí psychológovia. Hrou s KARTIČKAMI sa dieťa cielene učí (farby, tvary, zvieratká, počítanie,...) a zároveň si buduje novú slovnú zásobu, trénuje jemnú motoriku, pamäť, koncentráciu a aj schopnosť uvažovať.

Ing. Monika Blaščáková

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Mojím snom je tvoriť to, čo ma baví, čo sa mi páči, a zároveň nezostane niekde zabudnuté ležať v šuflíku, či len ako nápad v mojej mysli. Grafická tvorba pre deti je to, v čom som sa našla.

Ing. Monika Blaščáková

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Tip pre vás asi nemám. Je náročné zladiť starostlivosť o rodinu, domácnosť, víkendové výlety s časom na tvorenie. Preto ja tvorím v čase, keď deti spia, alebo sa hrajú so starými rodičmi. Avšak podstatné je mať nápad a poriadne ho premyslieť do detailu. To sa dá aj pri varení a upratovaní 😄.

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Deti sú našim zrkadlom. Slušne ich vychovávajme, ukážme im ako šťastne žiť. Dajme im zážitky a možnosť spoznať svet. Rozvíjajme ich v tom, čo ich zaujíma.

Ing. Monika Blaščáková

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Maminky tvorte to, čo vás baví tak, aby ste boli s produktom spokojné, a aby sa vám páčil. Konkurencia je v dnešnej dobe veľká, ale každá z vás má v sebe jedinečnú pridanú hodnotu, ktorá naše výrobky od seba odlišuje. Pomáhajme si a podporujme sa.

 

Ing. Monika Blaščáková

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (510)