Frederika Lovászová

Predstavíte sa nám?

Ahojte všetci! Som Frederika Lovászová a som rada, že tu môžem napísať niečo o sebe. Pochádzam z útulnej malej dedinky Hruboňovo, ktorá sa nachádza 20 km od Nitry.

Mám 27 rokov a musím povedať, že už som dosiahla niekoľko vecí, o ktorých som vždy snívala. Ale najväčším darom v mojom živote je môj úžasný 3-ročný synček Martinko. Je to taký roztomilý malý chlapček a zároveň už aj škôlkar, ktorý mi každý deň prináša veľa radosti, lásky a samozrejme aj šibalstvá, ktoré k tomu patria. Byť mamou je pre mňa najkrajším a najnáročnejším povolaním na svete, ale neviem si predstaviť nič lepšie.

Mamička týždňa Frederika Lovászová

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

V mojom obchode s názvom ELFI ponúkam vlastné grafické dizajny. Svojou vášňou pre printovú grafiku a edukačnú oblasť som sa rozhodla spojiť tieto dve oblasti do jedného úžasného konceptu. V ELFI obchode nájdete čoskoro širokú škálu mojich originálnych dizajnov. Moje tvorby sú zamerané najmä na edukáciu, pretože verím, že učenie môže byť zábavné a stimulujúce. Moje materiály sú určené pre deti a vzdelávacie inštitúcie, aby som im pomohla učiť sa a rozvíjať sa skrz hravosť. Avšak nechcem sa obmedzovať len na edukačné dizajny. Svoju ponuku plánujem rozšíriť o rôzne iné kreatívne nápady. Chcem priniesť do mojich dizajnov viac rozmanitosti a trochu iný štýl. Chcem, aby boli moje produkty unikátne a zaujímavé pre všetkých, či už sú to deti alebo dospelí. Verím, že v ELFI obchode nájdete niečo pre každého. Moje grafické dizajny vám pomôžu oživiť vzdelávací proces a priniesť do vášho prostredia kreativitu a zábavu. Teším sa na každého, kto z vás podporí moju tvorbu a môžem vám tak pomôcť objaviť nové a jedinečné dizajny.

Mamička týždňa Frederika Lovászová

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

Ku tvorbe som sa dostala už dávnejšie, ale nenavrhovala som intenzívne iba príležitostne raz za rok. Grafike som sa začala aktívne venovať od cca leta minulého roku, vďaka mojej spolužiačke a taktiež grafickej dizajnérke, ktorá ma poprosila, že či by som jej nespravila nejaké logo a tým to začalo. Začala som postupne pre ňu tvoriť cenovú ponuku, plagáty, poukazy... Začali sme spolupracovať, keď som pre ňu vytvorila logo a cenové ponuky. V tom čase som sa viac-menej venovala printovej grafike, ale postupne som mala príležitosť pomôcť jej aj s tvorbou edukačných grafik. Týmto spôsobom som sa postupne zamilovala do tvorby edukačných dizajnov. Doteraz som sa sústredila skôr na printovú grafiku, ale chcela som posunúť svoje návrhy aj do edukačnej oblasti. Detské dizajny ma neskutočne bavia, pretože sú roztomilé a čisté. Mám radosť z toho, že môžem prispievať k vzdelávaniu a zábave detí prostredníctvom svojich kreatívnych diel. S odhodlaním posunúť sa do novej sféry tvorby a s láskou k detským dizajnom, sa teším na nové výzvy v mojom obchode ELFI. Snažím sa prinášať jedinečné a zaujímavé dizajny, ktoré oslovujú nielen deti, ale aj dospelých. Som vďačná mojej spolužiačke za to, že mi otvorila dvere do sveta grafického dizajnu, a že som sa našla v tejto oblasti, ktorá ma tak veľmi napĺňa. Myslím, že bez nej by som si príliš neverila a nikdy sa neodhodlala ísť do toho plnou parou vpred 😊.

Mamička týždňa Frederika Lovászová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Môj najväčší úspech bol asi darčekový vianočný poukaz, ktorý som robila pre detský obchod s barefoot obuvou kedy ma pani majiteľka kontaktovala, že sa jej páči moja tvorba, a že by mala záujem o spoluprácu. Bolo to presne dva dni po tom, kedy som si založila meno Elfi graphic design na instagrame. V živote by mi nenapadlo, že by som mohla niekoho, tak rýchlo očariť tvorbou 😊.

Mamička týždňa Frederika Lovászová

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Môj najväčší pracovný sen je stať sa tou najlepšou grafickou dizajnérkou. Pre mňa je to niečo, čo ma napĺňa a motivuje každý deň. Milujem tvorbu a pre mňa je grafický dizajn viac ako len práca - je to moje poslanie. Od samého začiatku som túžila byť kreatívnou silou, ktorá dokáže premeniť myšlienky a koncepty na vizuálnu realitu. S odhodlaním a vášňou som sa postupne zdokonaľovala v tomto umení. Vždy som sa snažila vytvárať dizajny, ktoré sú jedinečné, inovatívne a majú silný vplyv. Neviem si predstaviť nič uspokojujúcejšie ako vidieť svoje diela oslovovať a inšpirovať ostatných. Chcem, aby moje dizajny prinášali radosť, inováciu a emócie. Verím, že s tvrdou prácou a neustálym zlepšovaním sa budem môcť priblížiť svojmu cieľu a dosiahnuť svoj sen. Každý deň pracujem na tom, aby som sa stala lepšou dizajnérkou. Verím, že všetko moje úsilie a odhodlanie ma povedú k tomu, aby som sa mohla pýšiť titulom "najlepšia grafická dizajnérka". A keď sa mi to podarí, budem hrdá na seba a všetky ťažkosti a prekážky na tejto ceste budú stáť za to.

Mamička týždňa Frederika Lovászová

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

Najčastejšie tvorím svoje dizajny v neskorých večerných hodinách. Ticho a pokoj, ktorý panuje vo večerných hodinách, mi umožňuje hlboko sa ponoriť do tvorby a nechať sa unášať svojou kreativitou. Je to čas, keď mám čas a priestor na rozvíjanie svojich nápadov a vízií. Avšak odvtedy, čo môj malý začal chodiť do škôlky, sa môj pracovný rytmus zmenil. Teraz nájdem čas na tvorbu aj počas dňa, pokiaľ mi to umožňuje škola, pretože momentálne študujem externe na vysokej škole. V niektorých dňoch je to však náročné, pretože škola vyžaduje svoj podiel času a sú tu aj iné povinnosti. Aj keď to znamená niekedy pracovať do neskorých večerných hodín, stále nachádzam radosť a uspokojenie v mojej práci. Bez ohľadu na to, či navrhujem cez deň alebo večer, každý čas má svoje čaro. Cez deň sa môžem inšpirovať svetlom a životom okolo mňa, zatiaľ čo večer vytváram intímnu a tajomnú atmosféru. Môj tip pre úsporu času je taký, že vždy keď mám voľnú chvíľku, spravím si čo potrebujem okolo domácnosti, a čas kedy je moje dieťa v škôlke sa snažím makať naplno.

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Moje životné motto je: „Verte svojim snom a nikdy sa nevzdávajte!“ Toto motto mi poskytuje silu a motiváciu prekonať prekážky a dosiahnuť svoje ciele.

Mamička týždňa Frederika Lovászová

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama? 

Milé tvorivé maminky, Chcem vám odkázať, že vaša tvorivosť je dar, ktorý môžete priniesť do sveta a zároveň žiť naplnený a vyvážený život. Vaša schopnosť tvoriť je niečo jedinečné a vzácne, čo by ste si mali vážiť. Nech sa už venujete maľovaniu, písaniu, šitiu, dizajnu alebo akémukoľvek inému umeleckému prejavu, váš talent má hodnotu. Aj keď je niekedy ťažké nájsť čas a priestor na tvorbu medzi starostlivosťou o deti a domácnosťou, nezabúdajte, že vaša kreativita je dôležitá a zaslúži si miesto vo vašom živote. Nechajte svoju tvorivosť naplno rozkvitnúť. Vytvorte si pravidelný čas na tvorbu, aj keď je to len pár minút denne. Mali by ste sa cítiť hrdé na seba za to, že si nachádzate čas a priestor pre seba a pre svoju vášeň. Aj malé kroky vás môžu priviesť k veľkým výsledkom. Pamätajte, že vaša tvorivosť nie je len pre vás, ale aj pre vaše deti. Svojou vášňou a odhodlaním ich inšpirujete a ukazujete im, že je dôležité nasledovať svoje sny. Vytvorte si s nimi spoločné tvorivé chvíle a podeľte sa o radosť z tvorby. Nechajte svoju tvorivosť rásť a rozkvitať. Užívajte si proces tvorby a nezabúdajte na radosť, ktorú vám prináša. Ste úžasné tvorivé maminky, ktoré prinášajú krásu do sveta. Držím vám palce na vašej ceste a želám vám veľa inšpirácie a úspechov v tom, čo robíte.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (511)