Vanda Popluhárová

Predstavíte sa nám?

Ahojte. Volám sa Vanda a pochádzam z Bratislavy. Som mama 2 chlapcov - Huga (8) a Tea (3). Kedysi som hrávala súťažne bedminton. Vyštudovala som VŠ stavebnú a v tejto oblasti aj pracujem.

Mamička týždňa Vanda Popluhárová

Názov Vášho obchodíka na codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Tvorím pod značkou Vanesidlo. Šijem prevažne detské knižky Quiet Book. Tento rok som svoju ponuku rozšírila o Hry do ruky - piškvorky, Spy bagy, tangram, pexeso či filcové karty na zavesenie (napr. na kočík). Okrem toho ma oslovili, či by som neušila pre Školu intuície maskota Intuitka alebo napr. koníky na palici pre detský kurz Folkloriček. Okrem toho si rada ušijem, čo zrovna potrebujem... extra veľkú plážovú tašku, výbavu do postieľky, plienkovník a pod.

Mamička týždňa Vanda Popluhárová

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Nikdy som neinklinovala k šitiu ani k ručným prácam. Zhodou náhod mi behom jedného týždňa povedali dve kamarátky, že sa učia šiť. V tom čase som už obdivovala na internete knižky quiet book. No a viac mi nebolo treba. Vzala som mame stroj, pustila prvé videá na youtube a začala. Najprv tašku, kozmetické vrecko, obal na tablet...  a potom som sa pustila do knižiek. Pre kamošky, pre rodinu, na narodeniny, na Vianoce alebo len tak. V tom čase mal prvý syn zhruba rok. Odvtedy som sa stroja nepustila a svoju dielňu som rozšírila o ďalšie ,,hračky".

Mamička týždňa Vanda Popluhárová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Úspechom je, že si nájdem čas na šitie aj popri dvoch deťoch :) Tiež ma veľmi milo prekvapil Váš email, že ma redakcia vybrala ako mamičku týždňa. Bolo to nečakané a úprimne ma to potešilo.

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Raz by som sa chcela šitiu venovať naplno. Momentálne je mojím cieľom začať vytvárať strihy a návody na tvorbu knižiek. Veľa návodov je v angličtine a chcela by som tvorbu knižiek viac rozšíriť na Slovensku. Pretože nie je väčšej radosti, ak môžete darček vytvoriť vlastnými rukami.

Mamička týždňa Vanda Popluhárová

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Počas materskej som šila každý deň cez synov obedný spánok. Asi som mala šťastie, že obaja spali štandardne 3 hodiny. Ak sa podarilo, tak som sadla k stroju aj večer, resp. v noci, keď už všetci spali. Ale recept asi nemám. Počas VŠ som pravidelne rysovala až do rána a rovno išla do školy. Takže som zvyknutá na ponocovanie a nedostatok spánku :D.

Keď je to nevyhnutné, vytiahnem deťom boxy s gombíkmi či korálkami, ktoré veľmi rady triedia, miešajú a prehadzujú... aj za cenu ďalšej hodiny upratovania pracovne :).

Mamička týždňa Vanda Popluhárová

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Mám 2 veci, aj keď nejde zrovna o mottá.

Veci sa vždy dejú z nejakého dôvodu - aj dobré, aj tie zlé.

Pozitívne myslenie a nastavenie človeka je to najdôležitejšie. Verím, že tie dobré veci si vieme "privolať".

Mamička týždňa Vanda Popluhárová

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Robte, čo Vás baví a nenechajte sa odradiť. Nie každej sa nakoniec podarí podnikať a uživiť výrobou a predajom handmade výrobkov. Ale pre každú z nás je tvorenie psychohygiena, relax a únik od každodenných starostí. A to je dôvod, prečo v tom treba pokračovať :).

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (510)