Jana Jaššová

 Predstavíte sa nám?

Volám sa Jana Jaššová, pochádzam z malej dedinky Rajeckej doliny – Kunerad, mám dvoch skvelých synov tak trochu už v pubertálnom veku  Michal(16) a Ján (13) rokov.

Mamička týždňa Jana Jaššová

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Tvorím pod menom JJ creativity – JJ ako iniciály môjho mena a creativity – teda tvorivosť, kreativita, keďže rada skúšam nové techniky a nové postupy.

Hlavne sa však venujem háčkovaniu rôznych milých drobností do domácností ako napr. ozdoby na vianočný stromček, podšálky, deky, ale aj a to ma baví, asi najviac, náušnice a originálne náhrdelníky. Popri tom ešte pečiem medovníčky pre svojich známych na rôzne príležitosti.

Mamička týždňa Jana Jaššová

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

Háčkujem už od detstva, ani neviem koľko som mala rokov, určite to bolo ešte na prvom stupni ZŠ, moja mama vtedy len plietla, tak mi základy ukázala teta, lenže nakoľko ja som ľaváčka bol to dosť problém. V tej dobe nefungoval internet ako dnes takže som sa postupne učila z knižiek s tým, že som si všetko musela pre seba prekladať na ľavú stranu. Odvtedy mi ručné práce učarovali, naučila som sa postupne pliesť, háčkovať, dokonca paličkovať.

Mamička týždňa Jana Jaššová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Za najväčší úspech považujem že sa moje výrobky páčia a zákazníci sú spokojní. V januári tohto roku som o svojej tvorbe mohla porozprávať aj v Slovenskom rozhlase, čo bolo pre mňa veľkou poctou.

Mamička týždňa Jana Jaššová

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Mojím najväčším snom je živiť sa tým, čo ma baví, keďže zatiaľ toto všetko robím popri hlavnom zamestnaní. A takým tajným snom je napísať knihu háčkovania pre ľavákov.

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

Keďže deti sú už väčšie a teda samostatnejšie, už si dokážem nájsť viac času aj na svoju tvorbu, aj keď je to väčšinou po večeroch, keď prídem z práce a postarám sa o svojich troch chlapov. Ale hlavne mám úžasného manžela, ktorý mi moje záľuby toleruje a podporuje ma (hlavne mu nevadí, že sa u nás všade potkýname o klbká a háčiky😊) bez tejto podpory by som si to nemohla dovoliť.

Mamička týždňa Jana Jaššová

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Nejaké špeciálne motto, ktorým by som sa riadila nemám, možno len také klasické „Choď za svojím snom, lebo on za tebou nepríde". A ešte jedno „Všetko má svoj správny čas".

Mamička týždňa Jana Jaššová

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama? 

Ostatným mamičkám by som odkázala, aby vždy tvorili s radosťou a hlavne pre radosť, pre mňa to je únik od starostí a relax. Nech už sa venujú čomukoľvek, aby ich to hlavne napĺňalo, a nezáleží, čo si o ich tvorbe myslí okolie. Pre mnohých je to žiaľ strata času, ale my, čo niečo vyrábame vieme, že pre nás to je životný štýl a nedokážeme len tak zrazu prestať niečo vytvárať.

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (513)