Martina Kavuliaková Stríbrnská

Predstavíte sa nám?

Volám sa Martina Kavuliaková Stríbrnská, no mnohí ma volajú Vyškerená. Túto prezývku som získala vďaka svojmu Denníku Vyškerenej, ktorý píšem a zverejňujem už vyše 10 rokov na svojom FB a na blogu. Mám 38 rokov, pochádzam z Trnavy a mám tri detičky. Jasmínka má 8 rokov, Sebastiánko 5 rokov a najmladšia Grétka má 2,5 roka. 

Martina Kavuliaková Stríbrnská Mamička týždňa

Čo Vás inšpirovalo napísať knihu?

Knihu som napísala a vydala potom, čo som si prežila tri roky veľmi intenzívneho vnútorného trápenia, ktoré sa prejavovalo vo forme úzkostí. Následne som, dalo by sa povedať na svojom osobnom dne, prežila uzdravujúci dotyk a všetko to zo dňa na deň skončilo.  Vďaka priateľskej podpore blízkej osoby, intenzívnej psychologickej podpory a vďaka nájdeniu zmyslu života vo viere v Boha som prežila úplné uzdravenie bez akejkoľvek medikamentóznej liečby. Môj život sa úplne zmenil. Dnes žijem radostný a naplňujúci život. Prešlo od tohto ťažkého obdobia 7 rokov a ja sa cítim každým dňom lepšie a lepšie. Azda je to aj vďaka tomu, že som našla zmysel v pomoci iným ženám, ktoré prechádzajú podobnými búrkami ako ja a veľmi ma napĺňa, keď im môžem odovzdať i cez môj osobný príbeh nádej v ich vlastné uzdravenie.

Martina Kavuliaková Stríbrnská Mamička týždňa

Pre koho je kniha určená a o čom je?

Kniha zázrakov teda po prvýkrát uzrela svetlo sveta kníhkupectiev pred 4 rokmi a ihneď zaznamenala veľký úspech u svojich čitateľov. 

Hovorí o tom, že zázraky sa dejú každý deň. Že zázrak to nie je len jeden veľký okamih v živote na ktorý čakáme, ale zázrakmi sú tiež nepatrné bežné chvíle počas dňa, ktoré sú pre nás rovnako veľkým darom od Života. Zistila som totiž, že čím viac sme vďačný za svoj život a to aj za bežné veci ako je slnko, zdravie, priateľstvo či pohodová práca, robí nás to oveľa citlivejšími na vnímanie tých nadprirodzených zázrakov. Dalo by sa povedať, že viera a schopnosť vedome vnímať prirodzené zázraky priťahuje do nášho života i tie nadprirodzené a možno dlho očakávané veľké zázraky. 

Martina Kavuliaková Stríbrnská Mamička týždňa

Ako na knihu reagujú prví testovací čitatelia?

Okolo mojej prvej knižky sa vytvorila veľká komunita žien, ktorých to ako pozerám na svet inšpiruje a teší, a samozrejme to teší mňa samú a je to jeden z dôvodov prečo píšem ďalej. Pred vyše rokom mi vyšla druhá knižočka, detská kniha O Grétke Margarétke, ktorá je akousi odpoveďou na potrebu žien v mojej blízkosti ukázať aj svojim detičkám, dcérkam že sa oplatí žiť inak než je bežné. Že mať srdce na dlani a ruky pre objatie je stále to najlepšie čo dokážeme tomuto svetu odovzdať. Táto knižočka je prekrásna svojimi úžasnými akvarelmi, za ktoré vďačím pani ilustrátorke a mojej priateľke Zuzke Gavalcovej. So Zuzkou nás spája nádherný príbeh, kedy sme sa po prvýkrát spoznali na jednom z predajných umeleckých trhov, kde ona predávala svoje maľby a ilustrácie a ja som tam bola s prezentáciou Knihy zázrakov. Ihneď sme si spolu porozumeli a o pol roka som jej navrhla, či by pre mňa namaľovala moju vysnívanú Grétku. A vznikla z tohto stretnutia nádherná detská knižočka, ktorá hovorí o tom, že každé dieťatko je unikátne a nádherne presne také aké je. 

Knižočka je akýmsi rozhovorom mamičky s dcérkou, kedy maminka vymenováva svojmu dievčatku čo všetko jedinečné a úchvatné je na ňom a prečo je dôležité, aby bol každý sám sebou. Že každý z nás sme jeden pre toho druhého vzácnym darom. 

Martina Kavuliaková Stríbrnská Mamička týždňa
Čo považujete za svoj najväčší úspech?

Asi to, že žijem. Popri všetkej tej bolesti, ktorou som kedysi preplávala, je môj dnešný život skutočným zázrakom.

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Mojím najväčším snom je môcť raz vydať kompletný Denník Vyškerenej, ktorý si píšem azda od detstva, a ktorým už pár rokov robím radosť aj širšej verejnosti na sociálnych sieťach. 

Martina Kavuliaková Stríbrnská Mamička týždňa
Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby
ste mali čas tvoriť?

Mojím najlepším priateľom, radcom a spoluparťákom vo všetkom je môj manžel. Vďaka nemu môžem robiť aj popri detičkách stále to, čo ma nesmierne napĺňa a robí šťastnou. Okrem písania totiž sprevádzam aj ženy v ich osobnom raste, spievam a tvorím.

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Radosť rozdávaním rastie. 

Martina Kavuliaková Stríbrnská Mamička týždňa

Kde môžu ľudia podporiť tento projekt?

Nedávno ma portál Čo dokáže mama vybral do crowfoundingovej kampane na podporu dotlače mojej prvej knihy Knihy zázrakov. Je to pre mňa obrovská česť, pretože za tie roky sa z tejto knihy vyformovala dobrovoľnícka činnosť pre ženy trpiace úzkostnými stavmi /ako som trpela ja kedysi/ a kniha sa stala pre nás akýmsi nástrojom na prvý kontakt s týmito ženami. Vytvorili sme po rokoch dobrovoľníckych činností komunitu žien, v ktorej v prostredí lásky a prijatia dokážeme zdieľať svoje životy, radosti i bolesti, vieme si vzájomne vymeniť kontakty na odbornú psychologickú pomoc v rôznych kútoch Slovenska a najmä sa povzbudzujeme k životu v nádeji a radosti napriek všetkému, s čím denne zápasíme. Aby sme v našich činnostiach mohli pokračovať, potrebujeme finančnú pomoc, vďaka ktorej dokážeme zrealizovať dotlač knihy pre ďalších 500 žien, aby sa príbeh nádeje a viera v uzdravenie mohli šíriť medzi ďalšie ženy. A to dokážeme už vďaka jednorázovému daru v hodnote 10 eur v rámci našej kampane, za ktorý od nás darca získa Knihu zázrakov ako dar spolu s audio nahrávkami prvých pár kapitol z našej pripravovanej audioknihy. Samozrejme v rámci odmien za účasť na kampani sme si  pripravili tiež Vianočné darčekové boxy plné kníh a rôznych milých darčekov.  Neskutočne sa celý rok teším na ten okamih, keď si pod vianočnými stromčekmi deti i maminky nájdu knižočky odo mňa. Pre mňa celkovo tá radosť z obdarovania je asi  tá najväčšia radosť, ktorá ma poháňa ďalej tvoriť a písať.

Martina Kavuliaková Stríbrnská Mamička týždňa

Martina Kavuliaková Stríbrnská

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (513)