Lenka Belanová

Predstavíte sa nám?

Ahojte!

Volám sa Lenka a som mamou ročnej Ely. Pochádzam z Oravy, manžel z juhu Slovenska, tak sme sa usídlili v Bratislave (taký typický scenár 😄).

Mamička týždňa Lenka Belanová

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Môj obchodík nesie názov Bystré tričká. Nenájdete v ňom tričká, ktoré sú 'len' tričká alebo sa 'len' nosia. Ich oblečením všetko len začína. Vytváram interaktívne tričká - hry, ktoré si oblečiete. Každé tričko má na sebe nejakú aktivitu, s ktorou sa dieťa môže zabaviť kdekoľvek a kedykoľvek. Nateraz sa mi podarilo dať na tričká 3 rôzne aktivity, 4tá sa testuje a ďalších XY je v mojej hlave.

Mamička týždňa Lenka Belanová

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Už dávnejšie som premýšľala nad vytvorením nejakých tričiek, ktoré by mali pridanú hodnotu pre nositeľa, ale nikdy som s ničím nebola spokojná. Narodila sa nám však dcérka, ktorá je po mame veľmi hyperaktívna, no rada pre ňu vymýšľam  rôzne aktivity. Tu prišla otázka, čo tak dať nejakú aktivitu na tričko a mať ju stále so sebou? Potom to zrazu šlo nejak samé. Hľadali sme spôsob, ako pretaviť aktivity na tričko, hľadanie materiálov, šitie, testovanie, fotenie. Vo všetkom som nováčik, čiže je to niekedy náročné, ale ten pocit, keď vidím, že tričko sa deťom páči, stojí za to ❤️.

Mamička týždňa Lenka Belanová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Na čo som hrdá? Možno to bude zvláštna odpoveď, ale za najväčší úspech považujem toto: Vytvorili sme prvé kriedové tričko, a moja malá sestra ho šla testovať s mojou dcérkou na ihrisko. Kreslili si naň, priliepali, odliepali, keď tu zrazu sa pristavili pri nich dve dievčatká. "Môžeme sa opýtať, odkiaľ máš také tričko?" Toto bol môj prvý malý veľký úspech, ktorý si budem dlho pamätať (a aj to, ako som stratila reč, keď za mnou prišli ich rodičia, či aj pre ich deti vyrobím také 😅).

Mamička týždňa Lenka Belanová

Najväčší pracovný sen?

Potešilo by ma ak by som na ulici videla deti nosiace Bystré tričká.

Mamička týždňa Lenka Belanová

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Aktivity vymýšľam pri dcérke, keď sa s ňou hrám, a práve toto mi dáva inšpirácie na ďalšie tričká. Čo sa týka už samotného šitia, najskôr to bolo, keď malá spala. Teraz už je toho spánku pomenej, a veľmi sa jej páči šijací stroj, takže niektoré ľahšie veci už začínam robiť s ňou. To je zároveň aj môj tip na úsporu času, no nie vždy to je aj jednoduchšia cesta. Zapojiť deti do tvorenia alebo ich nechať len tak sa motať okolo 🙂, napr. Ela sa veľmi rada hrá s farebnými nitkami, takže ona si ich vyhadzuje, a ja zatiaľ strihám suché zipsy 😃.

Mamička týždňa Lenka Belanová

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Životné motto, ktorým sa riadim? Možno to nie je motto, ale raz mi jedna masérka položila otázku: "Čo by si robila, keby si sa nebála?". Odvtedy ju pokladám sama sebe dosť často, skúšam nebáť sa a vychádzať so svojej komfortnej zóny.

Mamička týždňa Lenka Belanová

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Začnite dnes, skúšajte hneď. Všetky chyby a neúspechy nás niekde posunú.

 

s pozdravom

Lenka Belanová

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (513)