Viete o všetkých benefitoch, na ktoré máte nárok? Využite až 450 € na zdravie pre vašich blízkych a mnoho ďalších výhod od VšZP

Opäť je tu ten čas, kedy sa zrejme viac ako inokedy stretávate s diskusiami o tom, ktorá zdravotná poisťovňa je najlepšia. Prečo je tomu každoročne tak práve v tomto období? Každý poistenec má nárok raz ročne zmeniť zdravotnú poisťovňu. Urobiť tak môže podaním prihlášky do novej zdravotnej poisťovne, najneskôr však do 30. septembra. Poistencom novej poisťovne tak následne bude od 1. januára nasledujúceho kalendárneho roka.

 

Akúkoľvek poisťovňu si zvolíte, využite to, na čo máte právo

Akúkoľvek zdravotnú poisťovňu si zvolíte, nezabudnite si naštudovať benefity, ktoré ponúka a využiť ich naplno. Zdravotné poisťovne totiž prinášajú svojim poistencom nad rámec zákona množstvo zaujímavých a lákavých výhod, ktoré sa však od poisťovne k poisťovni podstatne líšia. Najčastejšie sa jedná o preplácanie poplatkov za zubára a dentálnu hygienu, prípadne poplatkov spojených so zrakom (okuliarové rámy) a za dietetické potraviny. Okrem týchto najbežnejšie využívaných výhod, je to však ďalej celé spektrum zaujímavých zliav na množstvo tovarov a služieb, ktoré určite bežne nakupujete. Ďalej sú to napríklad aj vyšetrenia a odborné poradenstvo nad rámec zákona zdarma. Viete, čo všetko vaša poisťovňa ponúka?

 

450 € na zdravie pre člena rodiny – prenatálne testovanie, strojček na zuby či laserová operácia očí

Najväčšou a najdlhšie pôsobiacou slovenskou zdravotnou poisťovňou, pre ktorú sa rozhodlo v minulom roku viac ako 2,8 milióna ľudí je Všeobecná zdravotná poisťovňa. Ak tiež patríte k jej klientom, mali by ste vedieť o jej špeciálnom benefite pre skupiny - rodiny, alebo dobrých známych. Peňaženka zdravia MAXI je skupinový benefitný produkt, určený skupinám už od 3 do 8 členov, kde môžu čerpať 100 eur pre seba alebo sa poskladať pre jedného člena na zdravotnú starostlivosť až do 450 eur. V rámci skupiny teda môžu využiť až 800 € na zdravie pre seba a svojich blízkych. Pri Peňaženke zdravia MINI má každý poistenec nárok na benefit 100€ na preplatenie vybranej zdravotnej starostlivosti.

Peňaženka zdravia MAXI teda prináša mimoriadne zaujímavú možnosť zdieľania príspevkov. Ak chcú ostatní členovia skupiny pomôcť inému členovi, môžu zdieľať až polovicu zo svojej pridelenej sumy (čiže 50 €). Jeden člen tak môže v 8-člennej skupine získať spolu až 450 €. Rodina sa takýmto spôsobom môže dieťaťu poskladať na zubný strojček či mamičke na vytúženú laserovú operáciu očí. Peňaženku MAXI pritom viete ovládať jednoducho, pomocou mobilnej aplikácie VšZP.

 

Pôporodné, laktačné a psychologické poradenstvo pre mamičky zdarma

Mnoho mamičiek, predovšetkým prvorodičiek sa po pôrode stretáva s problémami a otázkami, na ktoré nepoznajú odpoveď. Ako sa po pôrode zotavovať a prečo sa im netvorí dostatok mlieka? Vedeli ste, že vďaka VšZP sa môžete obrátiť na odborníkov, ktorí vám ochotne a bezplatne poradia? Predpôrodné, popôrodné a laktačné poradenstvo vám skúsené pôrodné asistentky a laktačné poradkyne poskytnú 5 dní v týždni. Rola matky so sebou prináša množstvo zmien a náročných situácií, ktoré v nemálo prípadoch vyústia až do pocitov samoty alebo dokonca úzkosti.

Psychologické poradenstvo, a to nielen po pôrode, ale aj pred ním, poskytuje VšZP svojim poistenkám zdarma. Pre akúkoľvek poisťovňu sa rozhodnete, naštudujte si, na čo všetko máte nárok a aké výhody môžete využívať. Vo VšZP je to mnoho benefitov, ktoré zahŕňajú aj uplatnenie zliav do aquaparkov, fitness a wellness centier, na výživové doplnky, do očných optík, na vyšetrenie potravinových intolerancií a na veľa ďalších výrobkov a služieb. Využite to, na čo máte nárok.

Komentáre