S deťmi v Londýne - deň č. -3

Náš výlet do Londýna.

V tejto prvej časti len vysvetlím, prečo sme si vybrali Londýn. Stručne a jasne. V ďalších častiach vysvetlím presný výber všetkého a nejaké tipy a triky, ktoré mi pomohli. Nakoniec vám zhrniem každý deň, čo sme zažili a kde sme boli. Cestovali sme 4+2 (ja, manžel dieťa 5r, dieťa 2r, kamarátka a dieťa 11r.).

Doma sme sa rozprávali o dovolenke. Kam by sme tak asi šli a čo chceme vidieť a zažiť. Vybrali sme si Poľsko. Áno čítate správne Poľsko. Konkrétne Gdansk. Dôvod úplne jednoduchý. Povedali sme si, že chceme ukázať deťom more. Manžel vyrastal pod Tatrami a teplo nie je jeho kamoš. Ja som síce vyrástla trošku opodiaľ, ale moje motto je: radšej si oblečiem ďalšiu vrstvu ako sa potiť v tej jedinej čo mám. Možno raz z toho vyrastiem, ale toto leto to nebude. Takže výber bol jasný: sever Poľská s prístupom k moru. Evidentne sa nám to nepodarilo.

Pekne po poriadku. S nápadom sme obaja súhlasili, ja aj manžel. Peniaze problém nerobili. Jediný problém bol ten, že sme ešte neboli s deťmi ďalej ako je Liptovský Mikuláš (cca 150 km). Síce je pravda, že sme boli už aj v BA, ale to deti boli ešte mini pidi. Zvažovali sme možnosti. Prvou bola cesta autom. Cesta by trvala nejakých 8,5 hodín bez prestávok. Tak sme rátali že približne by nám to trvalo cez 10 hodín, ak by nikomu nebolo zlé, deti by spali a s manželom by sme sa menili. Nastal problém. Obaja sme odmietli menenie sa. Nie, nie som taká panská. V čase dovolenky by som vlastnila vodičák len 2 roky a mať v aute, ktoré nešoférujem (kvôli mne sme museli kúpiť malé auto, aby som sa nebála) alebo skôr ktorého šoférovania mi nie je najpohodlnejšie svoje deti a manžela, by som sa bála. Hodinka, max dve sú pre mňa v pohode, ale na ceste, ktorú som prešla miliónkrát ako spolujazdec. Prišla možnosť číslo 2 a ďalšie problémy. Isto ste uhádli, že iná možnosť je letieť. Ja som letela len raz a to pred 10 rokmi s vtedajším frajerom(teraz už manželom) a on letel 4 krát ale tiež už dávno a samozrejme, že naše deti ani raz. Poviete si, veď čo je na tom letieť však? Lenže nám vychádzal prestup a s cestou na letisko, to bolo tiež okolo 6 hodín a zmena dopravných prostriedkov a odchod alebo príchod v šialené časy. Ešte sme tomu dávali nádej, že ak nájdeme aktivity pre deti a ubytovanie, ktoré sa nám bude páčiť, tak cestu zvládneme. Čím viac sme hľadali, tým viac sme si hovorili, že to nie je dovolenka pre nás, že možno ak deti viac vyrastú, tak by to bolo super.

Prstom na mape sme sa teda posúvali ďalej a hľadali sme kde je to miesto, čo chceme navštíviť. Už sme mali aj kritéria:
1. priamy let z KE
2. odlet v normálnu hodinu a prílet, tak akurát, aby sme sa mohli ubytovať
3. odlet domov v takú hodinu, aby sme sa nemuseli ešte túlať po meste s kuframi a všetkým
4. dostupné ubytovanie so súkromnou kúpeľňou
5. zaujímavosti pre deti aj dospelých
6. jazyk ktorý ovládame
7. v prípade potreby viaceré spôsoby návratu domov
Samozrejme, že sme také miesto našli a to sme ani nemuseli ísť tým prstom nejak mega ďaleko.

Vybrali sme si Londýn. Lieta z KE, na výber viacero letov aj príletov (letia 2 spoločnosti). Ubytovanie síce nebolo najlacnejšie, ale nakoniec sme boli celkom spokojný. Ku tomuto bodu sa ešte vrátime v ďalšom článku. Zaujímavosti sme našli neúrekom. Môj milovaný Instagram sa rozhodol, že ma bude nekonečne spamovať s tým, čo sa dá robiť v Londýne zadarmo. Angličtinu ovládame obaja a vždy si viete prenajať auto a prísť späť, ak by niečo, alebo vybrať jedno z letísk a veriť, že budú mať pre vás voľné. Dĺžka letu mala trvať 2,5 hod.

Evka

Komentáre

Tvorivkáč

Tvorenie je moja vášeň. Už na výške sa mi to zapáčilo, ale tam som šla iným smerom(projektovanie), čo je tiež istá dávka tvorenia. Po ukončení školy s drobcom v náručí mi prišlo zrazu veľa voľného času a tak som si vytvorila Tvorivkáča. Ponúkam personalizovane drobnosti na rôzne príležitosti. Tričká, odznaky, otváraky, šerpy pre nevesty, šperkovničky a kopec ďalšieho. S dopytom rastie aj moja ponuka.

Všetky články (2)