Majka Baláž Gyuránová

Predstavíte sa nám?

Srdečne pozdravujem všetky maminky – čitateľky týchto riadkov. Som Majka Baláž Gyuránová, pochádzam z Liptova a s rodinkou – manželom Milanom a 8 ročným synom Maxíkom, žijeme v Šamoríne pri Bratislave.

Mamička týždňa Majka Baláž Gyuránová

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Komunita Čo dokáže mama sa stala domovom pre moju knihu Zázračný domček v čarovnej Krajine Neboj sa, kde sa všetci cítia bezpečne. Len si spomeňte na svoje detstvo... Všetko je raz prvýkrát a naši drobci sa nových skúseností, často, obávajú. Zázračný domček ich prevedie cez jednotlivé životné situácie, ktoré na nich čakajú - za pomoci textu a nádherných ilustrácií, ktoré potešia aj oko rodiča.

Mamička týždňa Majka Baláž Gyuránová

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Prvé básne som napísala na základnej škole, neskôr to boli prózy. Píšem vlastne, odkedy si pamätám. Moje kroky prirodzene smerovali k štúdiu slovenčiny a psychológie, ktorá ma vždy fascinovala. Viac ako 10 rokov som pôsobila v redakciách viacerých slovenských médií a rovnaký čas pomáhala ľuďom s vylepšovaním ich komunikačných zručností, ako trénerka.

Už 8 rokov som mama výnimočného syna, ktorý mi ukázal svet inými očami. A práve vďaka nemu, vo mne dozrela túžba, dať podobu knižke, ktorá bude všetky detičky sprevádzať na ceste za dobrodružstvami, ktoré na nich v živote čakajú. Pretože motivácia a podpora rodiča je to, čo každé dieťa veľmi potrebuje.

Mamička týždňa Majka Baláž Gyuránová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby?

Kto ma pozná vie, že sa nerada chválim sama, preto ma vždy najviac potešia pozitívne reakcie a podpora okolia a o to viac si ich vážim. Ešte v detstve som získala pár ocenení za moju básnickú aj prozaickú tvorbu, či uznanie primátora mesta. Dnes je pre mňa obrovským zadosťučinením spokojnosť a napredovanie môjho syna. A po profesijnej stránke každé podujatie, kampaň či projekt, ktorý má úspech.

Mamička týždňa Majka Baláž Gyuránová

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Môj momentálne najväčší sen je vydať knižku Zázračný domček, jej vzniku pomáhali a pomáhajú ľudia s veľkým srdcom. Aktívne píšem, vlastne, celý život, no stále som mala pocit, že som ešte nedozrela. Až čas, poznanie, skúsenosti mamy a život, ma vrátili tam, kde som začínala - k básňam. Môj manžel ma 10 rokov prehováral, aby som napísala knihu 😊 Zázračný domček, je nádherný priestor v Krajine Neboj sa pre všetky deti, ktoré potrebujú pocit bezpečia, pochopenie a objatie. A možno si tu, niečo pre seba nájdu aj dospelí :). 

Momentálne prebieha v rámci Autorie – knižného crowdfundingu moja kampaň a veľmi dúfam, že sa náš Zázračný domček dostane do všetkých detských ručičiek už pred Vianocami.

Mamička týždňa Majka Baláž Gyuránová

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Prácu mám rozdelenú na tú, ktorú musím robiť cez deň – stretnutia, telefonáty, podujatia. A administratívu, ktorú môžem vybaviť aj po tom, čo syn zaspí 😊 Ale priznám sa, 24 hodín je pre mňa dosť málo...

Som človek, ktorý nedokáže robiť len jednu vec. Niekto by to možno nazval workoholizmus či hyperaktivita 😊 Baví ma kreatíva, písanie, sociálne siete, prepájanie ľudí a myšlienok. Hľadám príbehy, ktoré stoja za pozornosť. Som filantrop a rada pomáham tým, ktorí to potrebujú. Všetky moje spolupráce sú srdcovou záležitosťou. Prirodzenou súčasťou môjho života je aj dobročinnosť. Angažujem sa v sociálnom sektore a pomoci ľuďom so zdravotným znevýhodnením.

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Mám dva: Dobro sa dobrom násobí.

A to, ktorým sa začína aj moje video ku crowdfundingovej kampani na Zázračný domček - Po daždi vždy vyjde slnko.

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Choďte za svojimi snami, nikdy nie je neskoro. Nik nevie byť efektívnejší, cieľavedomejší a zanietenejší, ako mama. Dokážeme viac, ako si myslíme.

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (513)