VšZP myslí na mamičky – tieto benefity si nenechajte ujsť

Materstvo celkom zmení váš život. Je to najväčší dar, zároveň však tá najzodpovednejšia úloha, akej sa vám v živote dostane. Vaše srdce zaplaví láska, no na vašich pleciach je zrazu oveľa viac zodpovednosti, povinností a každodenných úloh. Zrazu zisťujete, že ako matka oceníte viac ako kedykoľvek predtým pomoc. Netreba sa hanbiť o ňu požiadať, ani sa ostýchať s vďakou ju prijať. Možno automaticky rátate s pomocou partnera či svojich rodičov a zrejme by vám ani nenapadlo, že pomocnú ruku môže podať aj vaša poisťovňa. Nenechajte si ujsť benefity Všeobecnej zdravotnej poisťovne, ktoré oceníte nielen ako mamička, ale dokonca už aj v radostnom očakávaní.

 

Bezplatné predpôrodné aj popôrodné poradenstvo

Neviete, ako sa na pôrod pripravovať? Kedy ísť do pôrodnice alebo čo si do nej zbaliť? Vďaka Všeobecnej zdravotnej poisťovni si nemusíte s týmito otázkami robiť starosti. Nemusíte tápať, hľadať vo fórach, ani googliť. Všetky poistenkyne VšZP totiž majú k dispozícií bezplatné predpôrodné, popôrodné aj laktačné odborné poradenstvo. Jednoducho si vyberiete termín a čas konzultácie a prostredníctvom video-hovoru sa skontaktujete s pôrodnou asistentkou, ktorá vám ochotne zodpovie všetky vaše otázky.

Matky matkám: Na mnoho otázok tušíme správnu odpoveď, keďže nás vedie materská intuícia. Isté však je, že pokiaľ ide o naše dieťa, potrebujeme istoty a povedzme si pravdu, tie nám nedajú diskusné fóra ani rady susedy. Pýtajte sa tam, kde vás usmernia odborníci a využite svoj benefit odborného poradenstva vďaka VšZP. My sme tento benefit v minulosti využili a poradili sa s laktačnou poradkyňou. Tá nám ochotne a veľmi trpezlivo odpovedala na všetky otázky a nejasnosti ohľadom dojčenia k našej absolútnej spokojnosti.

 

Balíček pre novorodencov plný prekvapení

Kufrík, ktorý od Všeobecnej zdravotnej poisťovne dostanú poistenkyne takmer v každej slovenskej pôrodnici, je plný užitočných darčekov pre vás aj dieťa. Kozmetika pre mamičky aj dieťa, samolepka Dieťa v aute, dojčenská voda, krém na zapareniny, plienky, mydlo určené na starostlivosť o detskú pokožku, vlhčené obrúsky aj čajík určený pre dojčiace mamičky. Určite oceníte aj odbornú publikáciu s obsahom od odborníkov z oblasti pediatrie, psychológie, gynekológie a zdravej výživy.

Matky matkám: Popravde, na tento balíček spomíname s veľmi príjemným pocitom ešte aj po rokoch. Po pôrode očakávate pozornosť zväčša len od najbližšej rodiny, o to viac poteší nečakané odovzdanie kufríka plného darčekov od vašej poisťovne.

 

Príspevok na lieky pre deti až do 200 € ročne

Viete o príspevkoch na lieky pre deti? V Peňaženke zdravia MAXI máte možnosť čerpať bonus do výšky až 200 € ročne na doplatky za lieky, ktoré vašim deťom predpísal zmluvný lekár a sú čiastočne hradené na základe verejného zdravotného poistenia. Bonus 200 € zahŕňa doplatky za lieky aj dietetické potraviny.

Matky matkám: Euríčko za tabletky, dve euríčka za sirup. Ani si neuvedomíte koľko ročne doplácate za lieky pre vaše deti. Je dobré vedieť, že nemusíte. S Peňaženkou zdravia MAXI sa vám tieto peniaze vrátia späť.

                                                                          

Zľavy na oddych – vyberte sa do kúpeľov

Dojča či teeneger? Akokoľvek staré deti máte, raz za čas jednoducho potrebujete „vypnúť“. Aspoň na pár hodín zmeniť prostredie a všetky tie mamičkovské starosti nechať doma. Dopriať si relax a vybrať sa na miesto, kde uvoľníte svoju myseľ i telo. Kúpele Turčianske Teplice, Holidaypark Kováčová, Kúpele Bojnice, Dudince či Bardejovské kúpele a mnohé ďalšie ponúkajú možnosť dokonalého relaxu vďaka VšZP s výraznou zľavou.

Matky matkám: Túto zľavu sme nikdy nevyužili, pretože sme o nej netušili. A to je veľká škoda! Pri prechádzaní benefitov od VšZP sme ostali v úžase, aké množstvo špičkových slovenských kúpeľov poskytuje na pobyty výraznú zľavu. Najbližší relax bude v kúpeľoch, a to so zľavou.

 

Nadštandardné vyšetrenia celkom zadarmo

Využívajte svoje benefity naplno. Okrem množstva zliav na vitamíny, kozmetiku a najrôznejšie produkty a služby máte s VšZP aj možnosť objednať sa celkom bez doplatku na vybrané špecializované vyšetrenia. Ďalej môžete absolvovať zadarmo aj vybrané očkovania, napríklad očkovanie proti chrípke. Všetky benefity nájdete na: www.vszp.sk/benefity

 

Aj vy chcete využívať tieto a mnohé ďalšie zľavy a výhody, no nie ste poistencom VšZP?

Ešte stále máte možnosť pridať sa k 2 852 073 spokojných poistencov Všeobecnej zdravotnej poisťovne. Nárok na zmenu zdravotnej poisťovne má totiž raz ročne každý poistenec. VšZP vás prepoistí za pár minút a to dokonca aj online. Stačí si pripraviť občiansky preukaz. Prihlásiť sa do novej zdravotnej poisťovne však musíte stihnúť každoročne do 30. septembra. Poistencom novej poisťovne tak následne budete od 1. januára nasledujúceho kalendárneho roka.

Komentáre