Martina Šubová

Predstavíte sa nám? Meno, odkiaľ ste, koľko máte detičiek?

Volám sa Martina Šubová a som maminou dvoch skvelých dievčatiek (6 rokov a 3 roky). Práve narodenie našej prvej dcérky ma viedlo maličkými krôčikmi k mojej vlastnej tvorbe. 

Mamička týždňa Martina Šubová

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Na stránke Čo dokáže mama tvorím pod značkou Baka Design. Vo svojej tvorbe sa venujem doplnkom najmä pre deti a ich mamičky. Vyrábam rôzne druhy čeleniek, klobúkov, čiapok, nákrčníkov a gumičiek do vlasov.

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

Spočiatku som sa venovala háčkovaniu a vyrábala som darčekové sety k narodeniu dieťatka. Postupom času mi učaroval šijací stroj, asi sa vynorili spomienky na moje vlastné detstvo a moju starú mamu, ktorá šila. Nie som vyučená krajčírka a všetko som sa postupne naučila sama. Svoje výrobky neustále mením a vylepšujem.

Mamička týždňa Martina Šubová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Za najväčší úspech v rámci mojej tvorby považujem svoje rozhodnutie ísť do toho a tvoriť aj pre širšiu verejnosť. Keď niečo vyrobíte doma pre svoje deti, vtedy prekusnete, že to nie je úplne podľa vašich predstáv. Keď sa však rozhodnete posunúť svoj výrobok do sveta, tam už je to iná zodpovednosť 🙂.

Významný zákazník je pre mňa každý jeden, kto sa rozhodne pre môj výrobok. V každom je kus môjho srdca a radosti, ktorú sa mu snažím odovzdať.

V mojej tvorbe ma tiež výrazne posunul vpred predaj na trhoch. Mohla som sa stretnúť priamo so zákazníkmi a videla som, že sa im moja tvorba páči.

Mamička týždňa Martina Šubová

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Rozširovať svoj sortiment, hrať sa s rôznymi materiálmi, kombinovať, jednoducho tak trošku čarovať 😁.

Vidieť, že sa moje výrobky nosia a že robia radosť. 

Časom by som chcela, aby sa moje výrobky stali súčasťou obchodov, ktorým záleží na pôvode ich ponúkaného tovaru a podporujú lokálnych výrobcov.

Mamička týždňa Martina Šubová

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť

Časovo to mám podobne, ako asi väčšina mamičiek, tvorím v noci. A keď sa pošťastí tak v tých krásnych okamihoch počas dňa, kedy sa dievčatá spolu zahrajú, tie však väčšinou netrvajú dlho 😁.

Som si vedomá, že to najcennejšie, čo sa skrýva v mojich výrobkoch, je môj čas. Vždy ho treba vedome rozložiť do každodenných aktivít. Nik mi ho nepridá, a vždy je ho málo. Takže sa s ním učím zaobchádzať ako s pokladom.

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Nemám konkrétne motto, ktoré by ma sprevádzalo životom. Snažím sa na svet pozerať v širších súvislostiach. Nevidieť ho len čiernobielo. Asi preto mám v ponuke toľko farieb a vzorov 😁. Chcem prinášať do životov pestrosť a radosť.

Mamička týždňa Martina Šubová

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama? 

Aby nehľadali dokonalosť v tomto našom nedokonalom svete.

Aby si opäť dovolili snívať, a položili si otázku, po čom túžia. 

Zdá sa mi, že keď sa staneme mamami vo víre povinností a každodenných aktivít často zabúdame, kým sme boli... kým sme dnes... a čo vlastne chceme pre seba. Čo je to naše. A keď už príde tá odpoveď, aby sa nebáli konať. Prijali aj svoj strach ako súčasť cesty k naplneniu svojich túžob.

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (511)