Jedna z najväčších chýb v starostlivosti o pleť – robíte ju aj vy?

Vaša pleť o vás veľa prezrádza. Nedostatok spánku, málo tekutín, nevhodná životospráva, ale aj nedostatočná starostlivosť o pleť sa na stave vašej pleti veľmi rýchlo odzrkadlia. O správnej starostlivosti o pleť už máte určite množstvo informácií. Veď to predsa počujete „z každej strany“. Predsa len je tu však jedna, veľmi zásadná chyba, ktorú robia mnohé ženy bez toho, že by si to vôbec uvedomovali.

 

Opaľovací krém na každý deň

Vedeli ste, že opaľovací krém by ste rozhodne nemali používať len na opaľovanie? Väčšina žien stále siaha po kréme s UV faktorom výhradne v prípadoch, kedy sa idú opaľovať, čiže cielene vystavovať slnečnému žiareniu, napríklad na kúpalisku. A čo tie ostatné letné dni? Prechádzky, výlety, trávenie času na záhrade, alebo len obyčajná cesta (pešo) do obchodu, či do práce. Opaľovací krém vás nechráni len pred nepríjemným a bolestivým spálením, ale aj pred výraznými známkami predčasného starnutia pokožky.

 

Čo sa deje s pleťou vystavovanou slnku bez ochrany kvalitného krému?

Akékoľvek vystavovanie pleti slnečnému žiareniu bez opaľovacieho krému s UVA a UVB faktorom na nej zanecháva nepatrné stopy. Rokmi však tieto stopy začínajú byť viditeľné a ukazujú sa napríklad v podobe suchej pleti a vrások. Slnečné žiarenie totiž preniká do hlbokých vrstiev kože, ničí elastické vlákna a uvoľňuje škodlivé voľné radikály. S pribúdajúcim vekom pleť reaguje ešte citlivejšie a za pobyt na slnku bez kvalitného krému s UVA a UVB faktorom sa vám môže „odvďačiť“ aj nepeknými pigmentovými škvrnami. Odborníci sa zhodujú v tom, že opaľovací krém by ste mali zaradiť do svojej bežnej dennej rutiny a skutočne ho používať každý jeden deň, obzvlášť samozrejme počas slnečných letných dní.

 

Ideálny opaľovací krém?

Ladival® je značka prípravkov na opaľovanie vyrábaná výhradne vo farmaceutických podmienkach s enviromentálnym prístupom. Sú bez obsahu mikroplastov a obaly sú z recyklovateľných plastov, v súlade s tzv. Havajským zákonom na ochranu morských živočíchov (Hawaii reef law). Nespôsobuje „bielenie“ korálov a nepoškodzuje fotosyntézu morskej flóry. Produkty Ladival neobsahujú konzervačné látky, parfémy, farbivá, chemické emulgátory (tzv. PEG), silikóny ani minerálne oleje. Ladival je prvou európskou značkou opaľovacích krémov s IR-A (patent EP 1 591 105 A1). Produktová rada značky Ladival ponúka všetko, čo v lete potrebujete - ochranu pred slnečným žiarením (žiarením (UV A, UV B, IR A, a v niektorých prípravkoch aj VIS Light – viditeľné svetlo, vrátane modrého), aj prípravky určené na starostlivosť po opaľovaní, ktoré sú vvýnimočné obsahom fotolyázy a pantenolu.

Ako mamičky vás určite zaujme aj rada výrobkov pre deti. Tieto produkty bez parfumov, farbív a konzervačných látok sú obohatené o vitamín E, pantenol a výživné oleje. Určené sú pre tú najjemnejšiu detskú pokožku a zároveň aj pri neurodermatitíde, slnečnej alergii, Mallorka akné a pre atopickú pokožku detí i dospelých. Tentoraz by sme však chceli výnimočne upriamiť všetku pozornosť na nás ženy a predstaviť pleťové krémy Ladival, ktoré môže celkom zmeniť váš pohľad na starostlivosť o pleť.

 

Ochrana pred slnkom a dokonalý denný krém v jednom – to je LADIVAL® URBAN fluid SPF 50+

Žijeme rýchlu dobu a tak potrebujeme rýchle, no zároveň efektívne riešenia. Používanie bežného denného krému a následne aj opaľovacieho krému by skutočne mohlo byť zdĺhavé a neželaným efektom by zrejme bola aj nadmerná mastnota a nepríjemný lesk pleti. Dokonalým riešením je novinka LADIVAL® Urban Fluid SPF 50+. Vďaka nemu môžete mať kvalitný denný krém i dokonalú ochranu pred slnečným žiarením v jednom kroku.

Má ultra ľahkú štruktúru a rýchlo sa vstrebáva. Jeho jemná textúra nemastí pokožku, naopak vstrebáva aj nadbytok kožného mazu. Názov „Urban“ dostal vďaka obsahu účinných antioxidantov na ochranu kožných buniek pred predčasným starnutím a škodlivými vplyvmi životného prostredia, ako sú výfukové plyny, častice a cigaretový dym. Je obohatený o vitamín E, C, beta karotén, koenzým Q a výťažky z bylín (vinič hroznorodý, rozmarín lekársky, katrán etiópsky) a vhodný je aj na citlivú pleť. A ako vás chráni pred slnkom? Trojnásobne! Prémiové UVA/UVB/IR-A filtre poskytujú trojnásobnú ochrana pred slnečným žiarením, ale aj nečistotami v ovzduší, voľnými radikálmi a predčasným starnutím. Ochranu pleti zabezpečí vysoký SPF až 50+.

 

Pigmentové škvrny? Predchádzajte im a zároveň redukujte už vzniknuté s krémom LADIVAL® ANTI-SPOT SPF 50+ 

Pigmentové fľaky, ktoré s pribúdajúcim vekom trápia nejednu ženu môžete poznať aj pod názvom starecké škvrny. Pre mnohé z nás toto pomenovanie nie je príliš šťastné, keďže sa jedná o škvrny objavujúce sa bežne už 40. roku života. Na rozdiel od pieh starecké škvrny v zime takmer nevyblednú. Týmto škvrnám sa dá vyhnúť práve ochranou pokožky pred vystavovaním sa slnečným lúčom bez UV ochrany. 

Starostlivosť o pleť so zmatňujúcim efektom, ochrana pred slnečným žiarením, prevencia vzniku pigmentových škvŕn, ale aj redukcia už existujúcich - to je Ladival Anti Spot. Vašej pleti poskytne až trojnásobnú ochranu buniek nielen pred UVB a UVA žiarením, ale aj pred infračerveným IR-A žiarením s vysokým ochranným filtrom 50+. Ľahká, nemastná štruktúra vo forme krémového gélu je ideálna na normálnu a citlivú pokožku.

LADIVAL® ANTI-SPOT SPF 50+ viditeľne redukuje znaky starnutia spôsobené slnkom a zjednocuje tón pleti. Klinicky overený komplex inovatívnych antioxidantov a rastlinných výťažkov Delentigo® obsiahnutých v kréme viditeľne redukuje existujúce pigmentové škvrny (účinkuje nielen na melanín, ale aj na farbivo lipofuscín zodpovedné za starecké pigmentové škvrny). Tento krémový gél je navyše obohatený o vysoko účinné antioxidanty – extrakt zo semien viniča hroznorodého, vitamín E, koenzým Q10.  

Slnko nás nabíja energiou, pozitívnou náladou a dodáva nám tak veľmi prospešný vitamín D. Dobronzova opálená pokožka môže vyzerá krásne a zdravo. Opak však môže byť pravdou, ak sa pred slnečnými lúčmi nebudete dostatočne chrániť. Pridajte sa k tisícom spokojných zákazníkov a siahnite po značke Ladival.

Komentáre