Vianočné ozdoby z orechových škrupín? Skúste to!

Začal nám advent. Domácnosti budú čoskoro voňať koláčikmi a atmosféru v nich umocní vianočná výzdoba. Ak ste sa rozhodli pre prírodný štýl, určite nevynechajte jednoduché, ale efektné ozdoby z orechových škrupiniek. Môžete ich zavesiť na stromček, nalepiť do vianočných vencov alebo len tak položiť do svietnikov a misiek. Radosť určite urobia aj ako milý vlastnoručne vyrobený darček alebo ako súčasť darčekového balenia.

 

Hotové ich máte raz-dva a na výrobu potrebujete:

 

- nevylúskané vlašské orechy (čím väčšie, tým sú ozdoby výraznejšie a krajšie)

- nôž na lúskanie (najlepšie ochotného manžela/brata/otca s nožom)

- látku s drobným vianočným vzorom

- pevnú niť, ihlu a nožnice

- výplň do vankúšov alebo vatu

- tavnú lepiacu pištoľ

- ozdobnú niť, šnúrku alebo stužku v prípade, že chcete ozdoby veša

 

 

Orechy opatrne rozdelíme nožom na polovice a vyberieme vnútro. Z látky si nastriháme oválne kúsky podľa veľkosti škrupiniek. Látka musí škrupinku presahovať, ale nie príliš, aby sa do nej zmestila a veľmi nekrútila. Vyskúšajte najskôr jeden oriešok a podľa potreby veľkosť upravte. Navlečieme niť do ihly a po celom obvode látku predným stehom obšijeme. Oba konce nite necháme kúsok trčať. Do látky vložíme výplň, konce nite zatiahneme a zaviažeme. Vzniknutý batôžtek vlepíme tavnou pištoľou do škrupinky. Ak chceme ozdoby zavesiť, ozdobnú šnúrku vložíme do škrupinky pred zalepením pod látku. Oriešky sú hotové.

 

 

Prajem vám krásne sviatky!
LANA


Kreatívna mamička, ktorá tvorí pod menom LANA, má veľa zaujímavých výtvorov, ktoré si môžete kúpiť aj v jej obchodíku: www.codokazemama.sk/obchod/lana. Nájdete v ňom štýlové háčkované náhrdelníky, ktoré vďaka použitým materiálom a spracovaniu poslúžia aj na zabavenie detí pri dojčení a nosení, jedinečné slintáčiky na nosiče, autorské hračky, zero waste výrobky a mnoho iného. Zároveň LANA pracuje už 8.rok ako certifikovaná poradkyňa pri dojčení. Osobné poradenstvo poskytuje v Stupave, kde organizuje aj kurzy prípravy pre tehotné a stretnutia mamičiek na podpornej skupine a v okolí. Učí tiež rodičov viazať detičky do šatky a používať ergonomické nosiče.

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (513)