Veronika Ďurišová

Predstavíte sa nám?

Moje meno je Veronika, pochádzam priamo z úpätia Malej Fatry, z krásnej  obce Varín. Mám dcéru Agátku, ktorá má 2 roky a 8 mesiacov.

Mamička týždňa Veronika Barčíková

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Môj obchodík dostal pomenovanie podľa prvotného produktu, a síce Relaxačno-náučné tričko. Nájdete tu zatiaľ jeden produkt, s ktorým bolo veľmi veľa roboty, ale výsledok bol nad očakávania.

Toto tričko má hneď niekoľko pridaných funkcií. Na zadnej strane nájdete umelecky poňatú autodráhu s tuctom významných historických budov. Nielenže sa deti zabavia s autíčkami a rodičia polihujú, môžete sa zahrať spoločne hru, kto určí najviac správnych budov, pretože budovy na autodráhe sú ,,zaheslované" a kľúč so správnymi odpoveďami nájdete v prílohe. K týmto budovám som pripravila aj stručný popis, aby ste si o nich mohli prečítať zopár zaujímavostí.

Veronika Barčíková Mamička týždňa

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Odmalička som maľovala takmer výhradne koňovité zvieratá, ktorými som bola priam posadnutá. Neskôr som šla študovať umelecky čiastočne spriaznený odbor, stomatológiu. Moje kresby však momentálne majú veľmi insitný nádych. Zachránila ma účasť na kávovom festivale, kde som objavila profesionálnu ilustrátorku Katarínu Vronkovú (vronx_art) ktorej tvorba mi učarovala. Vycestovala som za ňou s mojím tričkom. Nápad ju nadchol, bez váhania sa pustila do ilustrovania a posunula ho do estetického neba.

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Najväčším úspechom sú pre mňa fotky zákazníkov, ktorí si hovejú na gauči a drobci majú plné ruky práce, malé autíčka neskôr aktívne vymenia za veľké traktory s hrubými kolesami a relax môže pokračovať.

Mamička týždňa Veronika Barčíková

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Môj sen dlho predlho spal v šuflíku, a vďaka Katke sa mi ho podarilo uviesť na trh. Tam, kde jeden človek nevie ako ďalej, veľmi pomôže aj náhoda, keď sa zoznámia dve duše, ktoré si sadnú a posunú sa vpred.

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Ja som snáď najtvorivejšia v chaose. Aj toto tričko vzniklo, keď som bola v ťažkej situácii. Moje dieťa má nespavosť po mne, počas dňa nedokázalo spať vôbec, ja som zase nedokázala zaspať v noci, keď som ho kojila. Kreslo v práci sa mi neustále kazilo a kôň mi kríval. Manžel bol takmer dva roky v skafandri, slúžil na covidovom oddelení a mával často nočné služby, sama som sa starala o naše sliepky a psa, do toho sme stavali dom. Takže sa nebojte, ak sa naraz ocitnete na bojovom poli, všetko je dočasné, a možno práve vtedy budete najkreatívnejšie.

Mamička týždňa Veronika Barčíková

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Treba sa obklopiť profesionálmi, dať si poradiť a nebáť sa delegovať. Už som sa zbavila nálepky nenahraditeľná a vstávam so slovami: Dnes nemusím robiť NIČ. Ale chcem, aby som spravila to a to, ľahšie si tak určím priority, čo je skutočne podstatné a čo až tak nie. Upratujem už iba na etapy. Vezmem si nejakú izbu a tú z času na čas upracem celú, nikdy nie celú domácnosť naraz.

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Buďte trpezlivé a verte si. Vyberajte si starostlivo, s kým trávite čas, pretože sme vraj priemerom piatich osôb, s ktorými sa najčastejšie stýkame.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (510)