Karin Mikulášová

Predstavíte sa nám?

Dobrý deň, volám sa Karin Mikulášová.

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Môj obchodík na Čo dokáže mama sa volá Kreatívny kouč, keďže vo svojej práci sa pohybujem medzi profesiou kouča a kreatívca a mentora. Prezentujem tu on-line vzdelávanie – tvorivé kurzy: maľovanie na hodváb, maľovanie pieskom, maľovanie vlnou. Spolupracujem s dvoma vzdelávacími inštitúciami ako lektorka a garantka inovačného vzdelávania pre učiteľov:

  • Uplatnenie motivácie a koučovacieho prístupu v školskom prostredí so zameraním na rozvoj kritického myslenia žiakov a v spolupráci s ďalšou úspešnou ženou sme vytvorili
  • Rozvoj tvorivosti a kreativity v práci učiteľa a vychovávateľa.

Artefiletické semináre vychádzajúce z tvorenia koláží, mandál a diel maľovaných technikou umeleckého fraktálu. Venujem sa koučovaniu a mentorovaniu žien, ktoré majú záujem o zmenu a chcú svoje hobby posunúť do novej roviny – podnikať s vlastnou hand made tvorbou, alebo potrebujú motiváciu, podporu. 

Rozhovory Karin Mikulášová

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Od mala som kreslila, tvorila... a ostalo mi to do dospelosti. V jednom momente som pochopila, že hobby je to, čo chcem robiť a skočila som z  pozície v nadnárodnej spoločnosti do života slobodného umelca. Materiálovo ma oslovil textil – preto tvorím aj vediem kurzy maľovania na textil – hodváb a plstenie. Keď som pôsobila v Žiline, stretla som sa s pieskom ako materiálom na tvorenie a pomaly objavujem jeho kvalitu pre tvorenie veľkoplošných pieskových obrazov. Počas svojej tvorivej cesty stretávam veľa inšpiratívnych ľudí. Počas dvoch rokov pandemických opatrení som hodváb vymenila za plátno a všetko sa to zúročilo v pre mňa dôležitom roku 2022.  Od maľovania na hodváb som sa posunula k maľovaniu akrylom. Hodváb som neopustia, akryl a plátno som objavila pred dvoma rokmi, keď som chodila do svojho prázdneho ateliéru bez ľudí.

Rozhovory Karin Mikulášová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži,
významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Moje hodvábe výrobky sa dostali aj do sveta. Odcestovali do Abú Dabí, Austrálie, Ameriky – Dakota a Kirgistan. Podieľam sa na tvorbe projektov rozvíjajúcich kreativitu, tvorivosť, remeselné zručnosti. Spolupracujem s komunitami a vediem pravidelné tvorivé semináre v Košiciach.

  • Účasť na súťaži talentov v roku 2022 Košického kraja v oblasti vizuálneho umenia a literárnej tvorby pod názvom SLOVOM A OBRAZOM. Moja maľba dopĺňa báseň Srdce, pani Vlasty Bujnovskej z Rožňavy. Je súčasťou ilustrácií vo vydanej publikácii.
  • Účasť na podujatí a výstava obrazov Dolnej bráne -  Košický Montmartr v rámci festivalu USE THE CITY 2022.
  • Účasť a umiestnenie v rámci krajského kola Výtvarné spektrum Košického kraja 2022.
  • Účasť a umiestnenie v 3. ročníku výtvarnej súťaže Cena Vojtecha Löfflera v Košiciach.

Aktuálne som sa teraz viac presídlila do on-line sveta. Som spokojná a teším sa na nové výzvy. Zapájam sa do projektov v rámci aktivít OZ Tvorivá dielňa.

Tohto roku som si zrealizovala sen o samostatnej výstave a moja maľba mesta inšpirovala sociálny podnik Sewn bag k vytvoreniu tuniky – látky podľa obrazu Nočné mesto. Moje obrazy sú do konca marca vystavené v Košiciach v Glory Café na Alžbetinej ulici v Košiciach. Čo je dokonalé spojenie kávy, kávičkárov, historického miesta s atmosférou a malieb. Plánované mám do konca roku 2 ďalšie výstavy.

Rozhovory Karin Mikulášová

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Nechám si ho pre seba.

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času?

Musela som sa „odsťahovať" z domácnosti a mám v meste vlastný ateliér, kde chodím tvoriť. Je to priestor aj na školenia a tvorivé workshopy. S láskou spomínam na časy tvorenia v kuchyni. Priestor slúži aj ostatným členom Občianskeho združenia Tvorivá dielňa, v ktorom sa aktivizujem. Snažím sa dodržiavať denný harmonogram, a ak je to potrebné - mám objednávku, tak si „výrobu" plánujem. Aj tvorba potrebuje pravidelnosť. Som večerný tvor, tak občasne ponocujem, keď som zaujatá tvorením.

Rozhovory Karin Mikulášová

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Cesta je cieľ a na ceste je všetko možné.

Čo by ste odkázali tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Neprestávajte tvoriť a inšpirovať svoje okolie. S tvorením je svet krajší a radostnejší.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (513)