Predstavíte sa nám?

Volám sa Jana, žijem v Martine. Naše dcérky Agátka a Evka majú 11 a 9 rokov.

Mamička týždňa Jana Nemilá

Názov Vášho obchodíka na codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Obchodík má názov NECH SA HRAJÚ a ponúkam v ňom rozmanité rozvíjajúce a montessori aktivity pre deti. Ide prevažne o zalaminované aktivity zamerané na farby, abecedu, matematiku, rozvoj motoriky, logického rozmýšľania, rozvoj reči a mnoho iného.

Mamička týždňa Jana Nemilá

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Pred desiatimi rokmi (v čase, keď sme čakali mladšiu dcérku) som spoznala montessori princípy. Spočiatku to bolo pre mňa len o aktivitách, ktoré deťom ponúkam. Neskôr, aj po mnohých montessori kurzoch, sa tento spôsob vnímania detí stal súčasťou našej výchovy. Aj keď to pre mňa prestalo byť len o aktivitách, ktoré deťom ponúkam, ich výroba ma neprestala baviť. Práve naopak. Moje dcérky ale toľko zalaminovaných pomôcok nepotrebovali, preto som začala vyrábať aj pre iné detičky.

Mamička týždňa Jana Nemilá

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Najväčším úspechom je to, že mamičky si u mňa objednávajú opakovane. Posielajú mi fotky, ako sa deti najprv hrajú s farbami, po pár rokoch už s písmenkami, doobjednávajú aktivity pre mladších súrodencov a kupujú aj aktivity pre deti kamošiek alebo z rodiny. Najkrajšia forma reklamy je to, keď správa začne slovami: "Odporučila mi Vás kamarátka..." alebo "Nášho malého na návšteve zaujali Vaše aktivity." Toto sú významní zákazníci :)

Mamička týždňa Jana Nemilá

Keďže som učiteľka, veľmi si vážim aj to, že mnohé moje aktivity vznikli v spolupráci so psychologičkami, špeciálnymi pedagogičkami, logopedičkami alebo inými učiteľkami. Mnohé na mieru pre detičky so špeciálnymi potrebami. V tom vidím veľký zmysel a vždy si o trošku viac uvedomím, čo je v živote dôležité. A tiež to, že správnym prístupom k dieťatku sa dá mnohému pomôcť.

Mamička týždňa Jana Nemilá

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Momentálne pracovne nesnívam o ničom ďalšom. Robím to, čo ma veľmi baví a vidím v tom veľký zmysel. Zvlášť v tejto dobe, kedy čas trávený s deťmi často nahrádzajú obrazovky. Teším sa na vymýšľanie nových aktivít a na to, že tie existujúce pomôžu iným deťom, aby sa rozvíjali ich schopnosti.

Mamička týždňa Jana Nemilá

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Tvorím počas celého dňa. Po byte mám rôzne stanovištia – laminujem a strihám v obývačke, balíčky balím v spálni, fotky robím na kuchynskom stole. Počas tohto všetkého riešim s deťmi úlohy, rozhovory, diktáty... Do zošita (aj v autobuse alebo počas nákupov) si zapisujem nápady, keď je v byte ticho, odpisujem na maily. Deti mi niekedy zoraďujú abecedné kartičky, manžel mi objednáva a vozí materiál. Keď ideme na krúžky, väčšinou sa zastavíme aj na pošte. Moja tvorba je teda prepletená celou našou rodinou a celým dňom. Máme vďaka tomu doma množstvo kreatívneho materiálu, čo si užívajú aj naše deti.

Mamička týždňa Jana Nemilá

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Verím tomu, že by ľudia mali robiť to, čo ich baví a keď to nájdu, mali by to robiť dobre.

Mamička týždňa Jana Nemilá

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Držím im všetkým palce v tom, čomu sa popri deťoch venujú, lebo viem, že to môže byť zároveň naplňujúce aj náročné.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (510)